Halaman Utama

Rabu, 22 Disember 2010

Petua Menghilangkan Parut Jerawat

  • Mula-mula ambilkan sedikit madu. Campurkan madu tersebut dengan bedak sejuk. Tekapkan bedak tersebut ke tempat yang ada kesan jerawat. Lakukan sekurang-kurangnya 2 hari sekali.
  • Tumbuk beberapa batang kulit kayu manis dan jadikan serbuk. Campurkan dengan sedikit air. Tempelkan pada parut jerawat.
  • Asah kulit kayu manis dan campurkan dengan madu lebah. Tempelkan pada muka yang berparut setiap malam. Keesokkannya, cucilah menggunakan air suam.
  • Kisar timun dan tapiskan airnya. Tampalkan hampas timun pada muka. Biarkan setengah jam. Kemudian cuci bersih dengan air suam.
  • Rendam beberapa helai daun senduduk, sedikit cekur dan segenggam beras. Kemudian giling hingga lumat. Sapukan pada parut muka dua kali seminggu.
  • Tumbuk sepuluh helai daun sirih muda. Tempelkan pada muka terutama pada bekas jerawat. Setelah kering, cuci muka dengan air bersih. Amalkan tiga kali seminggu.
Petua dari Eriesya Spa lagi senang. Gunakan sabun je dah boleh cantik.
Spa Beauty Set mengandungi 3 jenis produk iaitu SPA BEAUTY SOAP, SPA MIRACLE CREAM & SPA UV+FOUNDATION.
  • Spa Beauty Soap - dihasilkan daripada gabungan timun, asam jawa, kunyit dan herba-herba terpilih bagi menghilangkan jerawat dan jeragat serta bintik-bintik hitam dan dapat melambatkan kesan penuaan dan mencerahkan kulit wajah.
  • Spa Miracle Cream - Rumusan daripada kunyit , aloevera serta herba terpilih telah menghasilkan krim yang istimewa yang bertindak balas cepat bagi menhilangkan jerawat dan jeragat serta bintik2 hitam. Ia bertindak secara lembut tanpa pengelupasan bagi melambatkan kesan penuaan sambil menegangkan dan mencerahkan kulit wajah.
  • Spa UV + Foundation - krim 2 in 1 ini bertidak sebagai pelindung pancaran matahari yang mengandungi SP25 serta menjadi alas bedak yang mampu memutih dan mensekatakan warna kulit . ia juga mampu menutup parut jerawat dan liang2 pori serta menghaluskan kulit.

Khamis, 9 Disember 2010

Petua Kempiskan Perut

Memiliki perut yang kempis atau kurang berlemak memang menjadi idaman kebanyakan anda. Sebab ada di antara anda yang dah pun berjaya kempiskan perut setelah mengamalkan petua-petua tertentu. Mesti seronok bila usaha anda tu berhasil, kan?
Tapi, ada gak yang masih belum berjaya mencapai matlamat tersebut. Mungkin anda patut kaji semula mengapa perut anda masih tak kempis-kempis lagi. Mesti ada yang tak kena ni.
Adakah kerana anda tak serasi atau tak mengamalkan sesuatu petua tu secara konsisten? Kalau tak serasi, cuba anda praktikkan pula satu lagi petua kempiskan perut ni.
1. Mula-mula, anda bancuhlah segelas air teh tanpa gula. Ya, teh TANPA gula tau.

2. Kemudian, perahkan sebiji limau nipis ke dalam segelas teh tadi.

3. Amalkan meminum air tersebut setiap hari sehinggalah perut anda yang buncit tu kempis.

Atau anda inginkan cara yang lebih cepat dan mudah?boleh saja....gunalah HOT CHILI SOAP Eriesya Spa bersama Krim C-Lansing yang disertakan bersama-sama. Hanya RM 35.90 menjadikan anda lansing dan menawan hanya dalam beberapa minggu sahaja!
Inginkan maklumat lanjut hubungi kami di 04-425 5535 atau shopping online di kedai online kami di Beautyspa

Rabu, 1 Disember 2010

Tak senonoh!

Lain kali kalau sakit perut jangan kentut dalam air....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...